Fem misstag som husägare gör när de bygger ett däck

Fem misstag som husägare gör när de bygger ett däck

Du har äntligen valt att skaffa det nya utedäcket, och du kan inte vänta med att använda det. Du har en grundläggande design i åtanke och har till och med tagit hjälp av en entreprenör för att ge uppskattningar. Du är nästan redo att börja. Du väljer en däckbyggare, skriver under ett kontrakt och schemalägger starten på projektet. Allt du behöver göra nu är att luta dig tillbaka och vänta på att din helt nya kortlek ska ta form.
Är det något du förbiser?
När de förbereder sig för att ta steget och installera ett utomhusdäck ställer många husägare sig själva denna fråga. Även om det kanske inte verkar vara den typ av aktivitet som kräver mycket planering, är det viktigt att göra saker rätt om du vill ha professionella resultat. Det finns massor av viktiga element som går igenom springorna oftare än du kan förvänta dig. För husägare som vill få ut det mesta av sina investeringar i utomhusdäck kan resultatet bli en besvikelse. Här är fem saker som många husägare förbiser när de bygger ett nytt utomhusdäck.

På lång sikt sparar kompositmaterial pengar

På lång sikt sparar kompositmaterial pengar

Den högre initiala kostnaden för kompositmaterial kan avskräcka vissa människor. Naturligt trä är också attraktivt för örat och tilltalande för ögat. När du överväger skötselbehoven för äkta trä, såväl som kostnaden för att lackera under loppet av ett eller två år, kan du se var kompositgolv sparar pengar. Dessa material håller också längre; kompositdäck kan lätt hålla två eller tre decennier, om inte mer.

Olika entreprenörer levererar olika resultat

Att välja en entreprenörs namn ur hatten är ingen metod för att säkra en investering på flera tusen dollar. Vissa husägare är otåliga att få uppgiften gjort, så de hoppar över det avgörande steget att anlita en entreprenör för att bygga däcket. De glömmer att respekterade entreprenörer är ansedda av en anledning, och att inte alla trallföretag är skapade lika.

Det är möjligt att du inte behöver en ny kortlek

Det är möjligt att du inte behöver en ny kortlek

Har du funderat på att anlita en proffs för att återuppliva ditt däck? Kom ihåg att om ditt däcks ram och underliggande struktur är i utmärkt form, kan den skeva och fula ytan (inklusive räcken) bytas ut helt för en bråkdel av kostnaden för ett nytt däck. Tillåt ingen entreprenör att övertala dig att bygga ett nytt däck om du inte har uteslutit möjligheten att återuppta ytan. Kundnöjdheten med lackerade däck är riktigt hög.

Muntliga löften räcker inte

Det är OK om en entreprenör lovar att deras arbete kommer att vara “helt garanterat” i ett år, två år eller fem år. Är dock detta löfte en del av det formella avtalet? Det finns inga lagliga medel att genomdriva det om det inte är det. Däcket du har arbetat så hårt för att skapa kommer att skyddas mot dåligt utförande eller andra fel om du anlitar en entreprenör som ger tillräckliga skriftliga garantier.

Däck behöver inte vara trista

Har du lagt märke till vad folk har gjort med utomhusdäck nyligen? Istället för bara en enkel, platt yta kan dagens utomhusdäck vara ett vardagsrum med utomhuskök, inbyggda sittplatser och tilltalande vattenelement. Och dessa extra funktioner är vanligtvis billigare än vad folk tror. När du studerar och budgeterar för ditt utomhusdäck, glöm inte att tänka på alla dina möjligheter.

Säkerställa ditt projekts framgång

Även om ditt nya utomhusterrass kan tyckas vara ett enkelt företag, är det lätt att förbise viktiga aspekter som slutar kosta dig pengar i det långa loppet. Innan du tar steget, fråga dig själv vad du kan glömma och gå igenom detaljerna två eller tre gånger. Detta är ett utmärkt tillvägagångssätt för att garantera att ditt byggprojekt för utomhusdäck blir en framgång. Lycka till!

Läs mer: Kan jag återuppliva mitt däck under vintern?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *